16 листопада 2020

День добрих справ

      Доброта – найбільша цінність нашого життя. Так, це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого. Сьогоднішній наш день був присвячений найціннішому, вічному людському скарбу – доброті.  Її не можна купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку.

       Один мудрець сказав, що людина — це її вчинки. Усе своє життя люди пізнають, що таке добро і зло, хороший і поганий вчинок... Але шлях до доброти непростий і не завжди легкий, тому треба вчитися доброти, учитися бути уважним до людей, берегти й дбати один про одного. Добро живе в серці кожного з нас і це так прекрасно! Ми можемо творити добро своїми руками, своїми вчинками. 

Як же пройшов наш день? Що запам'яталося найбільше?

  •  Ігровий момент з іграшковим м’яким серцем

Учні із зав’язаними очима визначають предмет та описують його.
— Яким є на дотик цей предмет?
— Що це за предмет?


— Чи можна такими самими словами описати серце людини?
— На які справи здатна людина з таким серцем?
— Кому потрібні добрі справи?

  • Гра - неГра "Таємний добродій"
- На початку дня кожен обрав для себе записочку із секретним посланням: сьогодні бути особливо добрим до .... .

- Також кожному  дістався чек-лист "Добрі справи в школі"
.... і почалося: підкидання записок та листівок (із добрими побажаннями), наведення ладу в класі (навіть там, де він вже був наведений ;) ; заточування олівців однокласників (заточених теж:)) ; усмішки та компліменти один одному; подяки однокласникам, вчителям, техпрацівницям, кухарям ) ; дрібні подаруночки один одному.
 

В кінці дня прийшов час відгадувати, хто ж був особливо добрим до тебе.  Виявилось, що дехто дуже добре вміє маскуватися. Відгадали своїх "покровителів" не всі не всі )

Дітям  припало до душі робити маленькі добринки і отримувати від цього велике задоволення, то ж вирішити повторити цю забаву-неЗабаву наступного дня.
  • Міні-тренінг 
Ми надули кульки і написали на них свої імена. Потім змішали всі кульки і спробували знайти кожен свою. Зробили, але  це було не так швидко і легко. 
Спробували іншим шляхом: взяти кульку, яка лежить поблизу і віддати її людині, чиє ім'я на ній написано. Виявилося, так швидше, радісніше і приємніше. 
Зробили висновок: якщо піклуватися один про одного, робити добро один одному, думати не лише про себе, то щасливіші  ВСІ !



 
  • Притча "Все в твоїх руках"

  • Інтерактивні вправи LearnsngApps
 

 
  • Не завершилася ще одна наша добра справа.
Щодня поповнюємо нашу Скарбничку Добра монетками, що вийшли з обігу